Yunanistan Turistik Vize
Yunanistan Turistik Vize
Yunanistan’a turistik amaçlı seyahat etmek isteyen vatandaşlar gereken bilgileri ve belgeleri verilen randevu tarihinde yetkililere teslim etmelidir. Turistik vize sadece kısa süreli vize türünü kapsamaktadır ve vize merkezleri aracılığı ile de başvuru yapılabilinir.
İşlemelein dahahızlı ve olumlu sonuçlanması için gereken evrakları doğru şekilde hazırlamak gerekmektedir. Evraklarda yanlış bilgi bulundurmamak olumsuz sonuçlanmaması için gereklidir. Evraklarda yanlış ve doğru olmayan bilgi bulunduran şahısların vize talepleri reddedilir. Bir daha ki vize başvurularında da bu olumsuz sonuç sorun çıkartabilir. Yunanistan turistik vizesi almak için gereken evraklar aşağıda belirtildiği gibidir.
YUNANİSTAN TURİSTİK VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
Yunanistan turistik vizesi için gerekli evraklar bir takım evraklardan oluşmaktadır. Bu evrakların Yunancası ve İngilizcesi evrakların içerisinde bulunmalıdır.
Yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş olması gerekir. Konsolosluk yetkilileri bunu göz önüne alacaklardır. Gerekli evrakları hazırlayan şahıslar aldıkları randevu saatinden yarım saat önce konsolosluk binasında bulunmalıdır.
Pasaport: Yunanistan turistik vizesi için pasaport incelemesi yaparken dikkat edilen bir hususta pasaportun seyahat dönüşü en az 3 ay geçerliliği bulunmalıdır. 10 yıldan eski olmamalı ve yırtık olmamalıdır. En az iki boş sayfa da bulunmalıdır.

Yunanistan Turistik Vize
Biyometrik Fotoğraf: Yunanistan’a turistik vize almak isteyen kişiler teslim edecekleri biyometrik fotoğrafın 2 adet olmasına ve biyometrik ölçülerde kişinin yüzünü net gösterir vaziyette olmasına özen gösterilmelidir.
Kimlik fotokopisi: Yunanistan’a turistik vize almak isteyen ve başvuruda bulunan kişiler kimlik fotokopisini de evraklar ile beraber sunmalıdır.
Yunanistan Vizesi Talep Dilekçesi: Turistik vizesi almak isteyen şahsılar Yunanistan Konsolosluğuna, Yunanistan Başkonsolosluğuna veya Yunanistan Ankara Büyükelçiliğine hitaben yazılmalıdır. Seyahat amacını ve seyahatin tarihlerini belirtmek esastır.
Banka hesap özeti: Yunanistan’a turistik seyahat etmek isteyen kişiler banka hesap özetlerini de evraklar ile sunmalıdır.
Uçak ve Otel rezervasyonlarınız: Uçak biletleri ve otel rezervasyonlarına ait belgeler de diğer evraklar ile sunulmalıdır. Aslı ve fotokopisi ile beraber ibraz edilmesi zorunludur.
Çalışanlar Ve Şirket Sahiplerinin Hazırlaması Gereken Ek Evraklar
Şirket yazısı : Şirketin antetli kağıdına yazılması gereken şirket yazısı çalışan kişinin şirketteki görevi, çalışan kişinin izinli olduğu dönem, seyahat tarihleri detaylarını içerecek olup şirket yetkilisi tarafından ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
Şirket evrakları: Güncel şirket evrakları, çalıştığınız şirkete ait vergi levhası, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi faaliyet belgesini içerir. Güncel olmaları ve 3 aydan daha eski olmamaları gerekmektedir.
SGK işe giriş belgesi ve 4A hizmet dökümü: Bu evrakların her ikisi birden sunulmalıdır biri diğerinin alternatifi durumunda değildir. SGK’dan alındığında ıslak imza ve kaşeli olarak temin edilirken, e-devletten barkodlu alınan çıktısı kullanılabilmektedir.
Maaş bordroları: Çalışan kişiler Yunanistan vize başvurularında son 3 aya ait maaş bordrolarını ıslak imzalı ve kaşeli olarak sunmalıdırlar.
Öğrencilerin Hazırlaması Gereken Ek Evraklar
Öğrenci belgesi: Öğrenim görülen okuldan öğrenim süresi, bölüm gibi bilgileri içerecek olup yetkili imzası ve kaşeyi içermelidir. Bu belge online ortamda barkotlu olarak alınabilmektedir.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: E-devlet web sitesinden veya nüfus müdürlüğünden temin edinilebilir.
Noter tasdikli muvafakatname: Yunanistan turistik vizesine başvuruda bulunan 18 yaşından küçük çocuklar anne ve babalarının imzasını ve onayını taşıyan noter tasdikli izin belgesini sunmalıdırlar.
Sponsor yazısı ve Sponsor Evrakları: Öğrencilerin birinci dereceden yakınları (ana – baba) veya yasal velileri öğrencinin Yunanistan vize başvurusunda sponsor olabilmektedirler. Seyahat masraflarını karşılayacaklarını taahhüt eden bu kişiler öğrencinin seyahatinin garantörlüğünü mesleki evraklarını sunarak ve sponsorluk dilekçesi ile üstlendiklerinin kabul ederler.
Emeklilerin Hazırlaması Gereken Ek Evraklar
Emeklilik belgesi: E-devletten alınan emekli belgesi veya emekli kartının fotokopisi ibraz edilmelidir.
Banka Hesap: Emekliler, emekli maaşlarının yattığı banka hesap dökümlerini son 3 aylık, ıslka imzalı ve kaşeli sunmalıdırlar. Yunanistan turistik amaçlı seyahatlerde banka hesabında aktif hesap hareketleri bulunmalıdır.
Devlet Memurlarının Hazırlaması Gereken Ek Evraklar
Çalışma belgesi ve resmi izin belgesi: Devlet memuru olan kişiler çalıştıkları kurumdan çalışma belgesinde turistik seyahat için kurumdan onaylı resmi izin belgesi alacaklardır.
Görev kimlik kartı fotokopisi: Bu belge önlü arkalı kimlik fotokopisi olarak ibraz edilmektedir.
Maaş bordrolarınız: Son 3 aya ait, ıslak imzalı ve kaşeli
Ev Hanımlarının Hazırlaması Gereken Ek Evraklar
Şahsi banka hesap özeti: Ev hanımları şahsi banka hesap özetleri ile birlikte eğer kendi üzerlerine tapu veya araç ruhsatı varsa bu belgelerin fotokopilerini ibraz edebilirler.
Sponsor yazısı ve Sponsor Evrakları: Anne, baba veya eşlerden biri seyahat masraflarını üstlenerek sponsorluk yazısı hazırlamalıdır. Sponsorun çalışan, işveren, emekli veya devlet memuru durumunda olması gerekmektedir.
Yunanistan Ticari Vize sayfamızı ziyaret ediniz.
Yunanistan Turistik Vize S.S.S
YUNANİSTAN TURİSTİK VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR?
Yunanistan’a turistik amaçlı vize almak isteyen şahıslar başvurularını yaptıktan sonra eğer evraklarda bir problem çıkmaz ise 4 ile 15 gün içerisinde vize işlemleri sonuçlanır. Yunanistan Büyükelçilik ve Yunanistan Konsolosluk yetkililerinin resmi çalışma günlerine de bu süre değişmektedir.
Yetkililer ek evrak isteme durumunda da vizenin sonuçlanma süresi uzayabilir. Yaz aylarında turistik vize talebi yoğun olduğu için bu günlerde de vize sonuçlanma süresi uzayabilir. Bu yüzden seyahatte problem çıkmaması adına vize başvurusunun en az bir ay önceden yapılması tavsiye edilir.