Yunanistan Ticari Vizesi
Yunanistan Ticari Vizesi
Yunanistan’a ticari vize almak isteyen şahıslar Ankara’da bulunan Yunanistan Büyükelçiliği’ne ya da İstanbul Konsolosluğu’na şahsen başvuru yapabilirler. Evraklarını gereken tarihe kadar ayarlayan şahıslar randevu saatinde yetkilerle aşağıda detayları verilen evrakları teslim etmelidir.
İş toplantısı, seminer ve fuar gibi ticari işler için seyahat etmek isteyen kişilerin schengen vizesi bulunmuyor ise Yunanistan Ticari vizesi için başvuru yapabilirler.
Hususi (Yeşil), Diplomatik (siyah ya da kırmızı) ve Hizmet (Gri) Pasaport hamili olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günle sınırlı olan ticari ziyaretleri için Yunanistan Ticari vizesi başvurusu işlemlerine tabi tutulmamaktadırlar. Yunanistan ticari vize başvurusunu şirket sahipleri ve şirket çalışanları yapabilmektedir.
YUNANİSTAN TİCARİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
Yunanistan ticari vizesi almak isteyen şahıslar gereken evrakları hiçbir eksik olmadan yetkililere teslim etmelidir. Evraklarda doğru olmayan bilgilerin bulunması durumunda kişilerin vize başvurusu ret ile sonuçlanabilir. Bu yüzden evraklar büyük titizlik ile incelenmektedir.
Konsolosluk yetkilileri Yunanistan ticari vizesi için teslim edilen evrakların aslını ve Yunanca çevirisini istemektedir.
Ticari vize başvuru formu: vize başvuru formunu Yunanca olarak doldurmak gerekmektedir. Burada yer alan belgeler diğer evraklarda yer alan bilgiler ile uyumlu olmalıdır.

Yunanistan Ticari Vizesi
Pasaport: Yunanistan ticari vizesi alacak kişiler alacakları vize için pasaportlarının 10 yıldan eski olmaması şartı aranmaktadır. En az iki boş sayfa ve seyahat sonrasında en az 3 ay geçerli durumda olan pasaportlar kabul edilmektedir.
Vize davetiyesi: Yunanistan’da ticari ilişki içinde bulunulan firmadan, firma yetkilisinin ıslak imzası ve firma kaşesinin bulunduğu formatta gönderilmiş olmalıdır.
Uçak biletleri: Yunanistan’a ticari vize almak isteyen kişiler gidecekleri araca ait biletleri ve bilgielri yetkilere sunmalıdır.
Diğer hususlar
Yunanistan ticari vizesi almak isteyen kişiler yukarıda belirtilen evrakların güncel olmasına ve aslını sunasına önem vermelidir.
Pasaportta kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisini ve varsa daha önceki Schengen vizelerinin bulunduğu sayfaların fotokopilerini ibrazı vizenin olumlu sonuçlanması açısından önemlidir.
18 yaşından küçük kişiler için vize başvuruları ebeveynleri, n yasal vasi ile birlikte ya da bu kişilerin iznini beyan eden belge ile yapmalıdır.
Yunanistan’a yapılacak olan seyahatte nerede kalınacağına dair bilgililer de yetkilerle sunulmalıdır. Açık adres verilmesi gerekmektedir.
TC vatandaşı olmayan başvuru sahipleri Türkiye’de ikamet ettiğini kanıtlayan ‘Yabancılara Mahsus İkamet Tezkeresi’ belgesini ibraz etmek zorundadırlar.
Üçüncü Ülke Vatandaşları İçin Yunanistan Ticari Vizesi
Yunanistan ticari vizesi almak isteyen şahıs Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil de üçüncü bir ülke vatandaşı ise izlemesi gereken prosedür farklı olabilir.
Bu şahısların ilk olara Türkiye Cumhuriyeti oturum iznine sahip olması gerekmektedir. Bu belgeyi de yukarıdaki belgeler ile beraber teslim etmesi gerekir. Oturum izni bulunmayan şahıslar doğrudan Yunanistan Konsolosluğu’na gitmek zorundadır. Savaş bölgesi durumunda olan Irak ve Suriye ülkelerinin vatandaşları ile Türkiye’de oturum izni olmayan diğer ülke vatandaşları bu duruma dâhildir.
YUNANİSTAN TİCARİ VİZE BAŞVURUSU BİYOMETRİ (PARMAK-İZİ) PROSEDÜRÜ
Parmak izi prosedürü Yunanistan da dâhil olmak üzere diğer ülkelere gitmek isteyen şahısların konsolosluk yetkililerine sunması gereken bir bilgidir. Vize işlemlerinin tamamlanması için parmak izin ibrazı zorunludur.
Yunanistan, İtalya, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya gibi birçok ülkede uygulanan biyometri işlemi, İlk kez 2011 yılının Ekim ayında Afrika’da uygulanmıştır.
Parmak izi uygulamasını engelleyecek herhangi bir fiziksel engele sahip kişiler parmak izi işleminden muaf tutulur. Yunanistan Ticari vize başvurusunda bulunan kişiler, biyometri işlemleri esnasında parmaklarında kesik, hasar ya da süs amacıyla yakılan kına olmamasına dikkat etmelidir.
Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumdaki kişiler, engellerini destekleyen tıbbi rapor ibraz etmelidirler.
Ülke ya da hükümet liderleri, ulusal bir yönetimin üyeleri ve onlarla birlikte seyahat eden eşleri, üye ülkelerin hükümetlerinin veya uluslararası organizasyonların resmi bir sebeple davet ettiği ülkelerin delegeleri biyometri işlemine tabi tutulmazlar.
Krallar, hükümdarlar ve birinci derece yakınları üye ülkelerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonların resmi davetleri üzerine gerçekleştirdikleri seyahatlerde biyometrik veri ibraz etmek zorunda değildir.
Vize başvurusundan 5 yıldan eski olmaması ve VIS ibareli vize fotokopisi ibraz etmek suretiyle, daha önce Schengen vizesi almış, biyometrik verileri (dijital parmak izi ve fotoğraf) ibraz etmiş başvuru sahipleri, bu işlemden muaf tutulmaktadır.
YUNANİSTAN TİCARİ VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR?
Yunanistan ticari vizesi kaç günde çıkar sorusunun cevabı resmi tatil günlerine denk gelmesine göre değişmektedir. İşlemler başladığı takdirde 7 ile 15 gün içerisinde ticari vize sonuçları şahısların tarafına bildirilir.
Ancak resmi tatil günlerinde bu süre bir gün uzayabilir. Seyahatte sıkıntı yaşamamak adına şahısların en az bir ay önce vize işlemleri için müracaat etmesi gerekmektedir.
Yunanistan Turistik vize sayfamızı ziyaret ediniz.
Yunanistan Ticari Vizesi S.S.S
Yunanistan Ticari Vize Nasıl Alınır?
Yunanistan Ticari Vizesi yetkili vize başvuru merkezlerinden randevuyla alınmaktadır. Gerekli vize başvuru evrakları tamamlanmalı ve vize ücreti ödenmelidir.
Yunanistan Ticari Vize Ücreti Nedir?
Yunanistan Ticari vize için 80 Euro konsolosluk harç bedeli, 30 Euro vize başvuru merkezi hizmet bedeli ödenir.
Yunanistan Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?
Yunanistan Ticari vize sonuçlanma süresi 5-7 iş günüdür.