Yunanistan Konsolosluğu Gaziantep-Adana-Diyarbakır-Hatay

Yunanistan gaziantep adana konsolosluk iletişim

Yunanistan Vizesi Gaziantep-Adana-Diyarbakır-Hatay-Mersin

Visa Center Global Vize Hizmetleri, Yunanistan Vize Başvuru Merkezi, Gaziantep Ofisinden sevgiler.

Yunanistan, ortak kültür, insanlık ve yaşam standartlarına sahip olduğumuz, komşu ülkelerimizden biri. Osmanlı İmparatorluğu boyunduruğu altında, yaklaşık 363 yıl boyunca var olan ve Osmanlı kültürünün de bir parçası olan Yunanistan, 1. Dünya Savaşı’nın patlak vermesini fırsat bilip, Osmanlı tarihinden kopmuş oldu. Balkanlar’da, diğer Avrupa ülkeleri ve Rusya sayesinde Osmanlı’dan ayrılabilen Yunanistan, bugün yemeklerine kadar Türk kültürünü yansıtıyor olmakla beraber, Türk Bordo Pasaportlu vatandaşlara vize karşılığı ülkeye giriş hakkı tanıyor.

Yunanistan, uzun yıllardır Avrupa Birliği’nin bir parçası. Ülkenin en önemli gelir kaynağı, hepimizin bildiği gibi turizm. Turizm sektöründe Türkiye’nin de en önemli rakipleri arasında yer alan Yunanistan, özellikle Ege Adaları sayesinde bu alanda büyük gelirler elde ediyor. Eğer Yunan Adaları ya da Yunanistan seyahat planınız varsa, Schengen vizesi alarak hem komşu ülkeye hem de Schengen ülkelerine giriş sağlayabilirsiniz. Gaziantep’ten Yunanistan’a uzanan yolculukta, Yunanistan Vize Başvuru Merkezi ofislerimiz hizmetinizde.

Yunanistan Vize Başvuru Merkezi – Adana

Adana’dan tatil planlarınız ya da farklı bir ihtiyaç doğrultusunda Yunanistan’a ve Avrupa’ya gitmeniz gerekirse, bu durumda hiç vakit kaybetmeden Yunanistan Vize Başvuru Merkezi, Adana şubemizi ziyaret edebilirsiniz. Vize Başvuru Merkezi olarak siz saygıdeğer misafirlerimize hem bilgi hem evrak listesi hem de danışmanlık hizmeti sağlayabiliyoruz.

Yunanistan Konsolosluğu Gaziantep-Adana-Diyarbakır-Hatay

Yunanistan Konsolosluğu Gaziantep-Adana-Diyarbakır-Hatay

Tarafınıza iletmiş olduğumuz evrak listesini hazır edip, bu defa siz bizlere iletirseniz, Yunanistan vizesi almak için hemen harekete geçebiliriz. Hızlı ve etkin bir biçimde mevzuatlarına hakim olduğumuz vize süreci sayesinde, sizlerde Schengen Yunanistan vizesi elde edebilirsiniz. Bu vize ile yalnızca Yunanistan’a değil, Avrupa ülkelerine seyahat edebileceğiniz de unutmayın.

Yunanistan Vize Başvuru Merkezi – Hatay

Hatay ve çevre illerde bulunan misafirlerimize özel, Yunanistan vizesi imkânından faydalanmak adına Yunanistan Vize Başvuru Merkezi, Hatay ofisimiz hizmetinizde. Yunanistan vizesi almak (Schengen vizesi) için şahsen ofislerimize gelebilir, işlemlerinizi danışmanlarımıza yaptırabilir, konsolosluk randevunuzu edinebilir ve ihtiyaç duyulan vize başvuru formunu bizlerin yardımı ile doldurabilirsiniz. Bu sayede hataya mahal vermeyen bir hizmet almakla birlikte, vize işlemlerinizin sekteye uğramasına da engel olursunuz. Hatay Vize Başvuru Merkezi ofisimizde çalışan yetkililerimiz, güncel vize mevzuatlarına hakim olmakla birlikte, Yunanistan için gerekli olan 2023 vize başvuru bedellerini de liste halinde tarafınıza iletecektir.

Yunanistan Konsolosluğu Gaziantep-Adana-Diyarbakır-Hatay

Yunanistan Konsolosluğu Gaziantep-Adana-Diyarbakır-Hatay

Yunanistan Vize Başvuru Merkezi – Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Vize Başvuru Merkezi ofisimiz ile birlikte, başvurmak istediğiniz Yunanistan vizesi için harekete geçebilir ve uzman danışmanlar eşliğinde kusursuz bir vize başvurusu gerçekleştirebilirsiniz. Bir anlamda Yunanistan Vize Başvuru Merkezi de sayılabilecek olan Kahramanmaraş ofisimiz, sizlere bu konularda uzun yılların tecrübesi ile eşlik eden uzmanlar ile hizmet sağlayacaktır. Yapacağınız başvuru öncesinde ücretsiz analizler yapılmakla birlikte, sizler için en uygun vize türü belirlenecek ve buna uygun evrak listesi hazırlanacaktır.

Yunanistan vizesi almak üzere ihtiyaç duyacağınız başvuru belgeleri arasında;

  • Pasaport,
  • Biyometrik fotoğraf
  • Vize başvuru formu
  • TC Kimlik kartı ön ve arka yüz fotokopileri
  • Pasaportunuzun her sayfasına ait fotokopiler
  • Otel ve uçak rezervasyon evrakları
  • Masraflarınızı karşılayacağınız banka hesap özeti

Gibi yer almakla birlikte, konsolosluk tarafından ek belge talebinde bulunabileceği de aklınızda bulunsun.

Yunanistan Vize Başvuru Merkezi – Mersin

Neden ve ne için Yunanistan vizesi almak istediğiniz, sadece sizin alabileceğiniz bir karar. Ancak, almış olduğunuz karar neticesinde doğru başvuru yapamazsanız, verdiğiniz kararın bir anlam ve önemi bulunmaz. Bu doğrultuda, eksik bilgilendirilmiş olmanız ya da hatalı bilgilendirilmiş olmanız ise vize reddi almanıza kadar giden yolda, sizi bağlayan etkenler arasında bulunur. Eğer Mersin’de böyle bir problem yaşıyor ve çıkar yol arıyorsanız, Yunanistan Vize Başvuru Merkezi, Mersin Ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etkin, pratik ve hızlandırılmış vize hizmetleri sunan Vize Başvuru Merkezi olarak, siz değerli misafirlerimizi dinlemek, amacınıza uygun Yunanistan vizesi türünü tespit etmek ve ilgili vizeye başvurmak üzere, tüm sorularınıza yanıt buluyoruz.

Yunanistan Vize Başvuru Merkezi – Şanlıurfa-Diyarbakır-Elazığ

Hizmetlerimiz kapsamında, Güneydoğu’da Şanlıurfa’da Vize Başvuru Merkezi ofisimiz ile faaliyet gösteriyor, Şanlıurfa ve bölge halkına vize hizmeti götürüyoruz. Şanlıurfa’dan Yunanistan vizesi alabilmeniz için Yunanistan Vize Başvuru Merkezi hizmeti sunduğumuz şubemizde, akıllara takılan sorulardan, vize için gerekli evraklar listesi gibi bilinmezlere kadar, her konuda yardımcınız oluyoruz.

Gündelik hayatın stresine, vize başvuru stresi eklenmesin diye, vize ile ilgili yükümlülüklerinizin tamamını biz hallediyoruz. İlk andan itibaren, vizeniz hazır halde pasaportun teslim alınması ve tarafınıza yollanmasına kadar, Yunanistan vizesi almak için yanınızdayız.

Yunanistan Ada Vizeleri sayfamızı ziyaret ediniz.

Yunanistan Konsolosluğu Gaziantep-Adana-Diyarbakır-Hatay S.S.S

Yunanistan Konsolosluğu Gaziantep-Adana-Diyarbakır-Hatay Vize İşlemleri Nedir?

Yunanistan Konsolosluğu Gaziantep-Adana-Diyarbakır-Hatay vize başvuru merkezlerinde kısa süreli Yunanistan vize işlemleri yapılmaktadır. Vize başvuru sahipleri gerekli vize evrakları ile vize başvuru merkezine gelir ve Yunanistan vize ücretini öder.

Yunanistan Konsolosluğu Gaziantep-Adana-Diyarbakır-Hatay Hangi Bölgeleri Kapsar?

Yunanistan Konsolosluğu Gaziantep-Adana-Diyarbakır-Hatay vize başvuru merkezlerinde Gaziantep, Adana, Diyarbakır ve Hatay illerinde oturan ve çevre illerde ikametgah eden vize başvuru sahipleri Yunanistan vize işlemlerini yapabilir.

Yunanistan Konsolosluğu Gaziantep-Adana-Diyarbakır-Hatay Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Yunanistan Konsolosluğu Gaziantep-Adana-Diyarbakır-Hatay vize başvuru merkezlerinde Yunanistan vize başvurusunun sonuçlanma süresi 5-7 iş günüdür.

Yunanistan Konsolosluğu Pasaport Vize Randevu

Yunanistan konsolosluğu vize randevu bilgileri

Yunanistan Konsolosluk Pasaport Vize Randevu

Türkiye’nin Ege Denizi boyunca komşusu olan Yunanistan, yüzyıllar boyunca birlikte yaşadığımız Rum ve Yunan Milleti’nin anavatanıdır. Güneyinde Akdeniz, doğusunda Türkiye, kuzeyinde Bulgaristan, kuzey batısında ise Kuzey Makedonya ve Arnavutluk ile komşu olan Yunanistan, denizaşırı olarak da İtalya ile sınırlara sahiptir. Yunanistan’ın Başkenti Atina iken, turizm merkezi ise Yunan Adaları’dır.

Her yıl milyonlarca turist çeken, turizm dışında ticari ve eğitim hayatı için de vize veren Yunanistan, aynı zamanda Avrupa Birliği’nin de bir parçası. Antik Yunan, Bizans, Roma İmparatorluklarına ev sahipliği yapan ülke Türk Bordo Pasaportuna sahip olan bireylere 90 günün altında Schengen vizesi ile işlem yapma şansı sunarken, 90 günü aşan vizeler konusunda ise D tipi ulusal Yunanistan vizesi ile hizmet veriyor.

Eğer Gri Pasaport (Görev Pasaportu), Yeşil Pasaport (Hususi Pasaport) veya Siyah Pasaport (Diplomatik Pasaport) sahibi iseniz, bu durumda 180 günlük süreç içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Yunanistan’a vizesiz giriş gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca, belli başlı Yunan Adaları’na giriş sağlamak amacı kapı vizesi alma şansınız da mevcut.

Yunanistan Vize Randevusu Açıldı

Yunanistan’a gerçekleştirmeyi planladığınız seyahatler doğrultusunda, Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi olmanız dolayısıyla Schengen vizesi almak durumundasınız. Kısa süreli pasaport türleri arasına giren Schengen Pasaportu, Yunanistan’a 90 güne kadar olan seyahatleriniz için alınması gereken vize türüdür.

Yunanistan vizesi (Schengen Tipi) alarak giriş sağlayabileceğiniz diğer ülkeler ise tüm Schengen Bölgesi’ni ve Schengen’in geçerli olduğu ülkeleri kapsayan 31 farklı diğer ülkeden oluşuyor. Bu ülkeler arasında İtalya, İspanya, Almanya, İngiltere, Romanya, Bulgaristan, Norveç, Danimarka, İsviçre, daha da doğrusu Avrupa genelinde bulunan, Yunanistan’da dahil olmak üzere toplam 32 ülke mevcut.

Yunanistan Konsolosluğu Pasaport Vize Randevu

Yunanistan Konsolosluğu Pasaport Vize Randevu

Yunanistan vizesi almak üzere başta Yunanistan Başkonsoloslukları ve Büyükelçilikleri olmak üzere, bizler gibi yetkili vize merkezlerinden de hizmet alabilirsiniz. Doğrudan Büyükelçilik ya da Konsolosluk yerine vize başvuru merkezlerinden başvuru gerçekleştirmek, vize alırken oluşabilecek hataları düzeltmeniz adına size ek fırsatlar sağlıyor.

Bu doğrultuda sizlere uygun vize türünü belirlemek başta olmak üzere, seyahat planlaması, vize için gerekli olan belgeler, belgelerin kontrolü, adınıza başvuru yapmak, randevunuzu almak ve Yunanistan vize randevusu açıldı bilgisini vermek gibi sorumluluklar tamamen bize ait.

Yunanistan Vizesi Uzun Süreli Alınır Mı?

Bağlı bulunduğunuz şirket ya da devlet dairesi tarafından Yunanistan’da görevlendirilmeniz durumunda, aile birleşimi olması durumunda, anne, babanızdan en az birinin Yunanistan vatandaşı olması durumunda, oturma izni almak üzere, çalışmak üzere ve benzeri gerekçeler ile uzun süreli Yunanistan vizesi alma şansınız var.

Bu noktada en önemli kıstas ise Yunanistan’da yaşamanızı şart koşacak, bu ülkede yaşama fırsatı yaratacak bir sebebiniz olması. Keza, bir Yunan işveren ya da Yunanistanlı şirket tarafından işe alınmanız durumunda da davetiye ile Yunanistan’a gitmek üzere uzun süreli Yunanistan vizesi almak sizler için zor olmayacaktır.

Ulusal vize kategorisinde değerlendirilen uzun süreli vizeler, her ülkenin verdiği vize türleri arasında yer alır. Bu konuda Yunan Hükûmeti, Dışişleri Bakanlığı ve Konsolosluklar, Avrupa Birliği üyesi olmaları ve Schengen Bölgesi’nde bulunuyor olmaları dolayısıyla üzerlerine düşen vazifeyi yerine getirmiş bulunuyor.

İster kısa süreli, isterseniz de uzun süreli olmak üzere Yunanistan vizesi almak, sizlerin de hakkı. Elbette bu işlemler adına deneyimimizden faydalanmak ve tecrübelerimiz ile prosedürleri daha kolay atlatmak üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yunanistan Vizesi Ücretleri Güncellendi

2023 yılında da birçok ülke gibi Yunanistan vizesi ücretleri güncellendi. Yapmak zorunda olduğunuz konsolosluk başvuru harcı ödemesi, doğrudan Yunanistan Konsolosluğu’na ödeniyor

. Herhangi bir sebep dolayısıyla Yunanistan vizesi almak konusunda pürüzler yaşar ve bu pürüzleri aşamazsanız, vize başvurunuz reddedilebiliyor. Vize reddi oluşması durumunda ise Yunanistan Konsolosluğu’na yapmış olduğunuz başvuru ücreti iade edilmiyor.

Bu tip bir manzara ile karşı karşıya kalmamak adına, ne kendinizi üzmeye ne de paranızı sokağa atmaya gerek yok. Zira Yunanistan vizesi almak adına da oldukça deneyim sahibi olan vize danışmanı arkadaşlarımız, sizi doğru yönlendirmeler ile bu durumun üstesinden gelmek üzere bilinçlendiriyor.

Yapacağınız ödeme öncesinde, başvuru işlemleri olarak öncelikle belgelerinizin doğru, kapsamlı ve uygun kriterlerde oluşturulmasına önem veriliyor. Bu sayede,

Yunanistan için her şeyden önce, belgeler açısından uyumlu ve kriterlere uygun bir aday haline geliyorsunuz. Hemen akabinde ise mülakatta gerçekleşecek olan görüşme için sorulabilecek sorular ve diğer konular hakkında bilgilendiriliyorsunuz. Bir danışma hizmeti olan bu durum, sizin vize alabilmeniz konusunda daha iyi bilgilendirilmenizi sağlıyor.

Yunanistan Konsolosluğu – Vize Randevu Pasaport İşlemleri

Yunanistan ile Türkiye ilişkileri, geçmiş yüzyıllar boyunca yaşanan olaylar neticesinde, özellikle de 1. Dünya Savaşı esnasında bir hayli gergin iken, Cumhuriyet tarihi sonrası ve son yıllarda yaşanan gelişmeler doğrultusunda normalleşmeye başladı. Her iki ülke vatandaşı da iki ülke arasında tatil, ticari, öğrenim amaçlı mekik dokurken, sizlerin de Yunanistan’a ne amaçla gittiğinizin bir önemi kalmıyor.

Elbette komşu ülkeye ticaret yapmaya, tatil yapmaya ya da eğitim amaçlı gitmeye kalkmanız durumunda, vize almak dışında bir sorun yaşamıyorsunuz. Yunanistan vizesi işlemleri ise 5-15 gün aralığında çözümlenerek sorun olmaktan çıkıyor.

Sizler adına yapmış olduğumuz başvuru neticesinde, son olarak Yunanistan konsolosluğu randevunuza gitmek ve burada yapılacak mülakat çerçevesinde sorulara yanıt vermek durumundasınız. Seyahatinizin amacından, seyahatinizin süresine kadar olan birçok soruyu içeren bu mülakat esnasında onay almanız durumunda, sizler gündelik hayatınıza devam edebilirsiniz.

Sürecin son aşamalarını takip edecek olan ekibimiz, pasaportunuzun hazır olmasını takiben onu konsolosluktan teslim alarak, kurye ile sizlere gönderecektir. Yunanistan vizesi schengene dahil olup çoklu giriş vizesi alınması durumunda diğer schengen ülkelerinede şartları sağlamak kaydı ile seyahat edebilirsini. Ancak İngiltere, Amerika, Rusya gibi ülkelere seyahat edemezsiniz.

Yunanistan Vize sayfamızı ziyaret ediniz.

Yunanistan Konsolosluğu Pasaport Vize Randevu S.S.S

 

Yunanistan Konsolosluğu Vize Randevu Nasıl Alınır?

Kısa süreli Yunanistan vizeleri için yetkili vize başvuru merkezlerinden randevu almak gerekir. Uzun süreli Yunanistan vizeleri için Yunanistan konsolosluğundan şahsen randevu alınmalıdır.

Yunanistan Konsolosluğu Vize İşlemleri Nelerdir?

Uzun süreli Yunanistan vizesi alacak kişiler gerekli vize evraklarını ve Yunanistan vize ücreti ödendi dekontunu Yunanistan Konsolosluğu vize birimine teslim etmelidir.

Yunanistan Konsolosluğu Pasaport Vize Randevu Kaç Günde Sonuçlanır?

Kısa süreli Yunanistan vize işlemlerinin sonuçlanması 5-7 iş günü sürmektedir. Uzun süreli Yunanistan vizelerinde bu süre 15 iş gününü bulmaktadır.

Yunanistan Vizesi – Covid 19

Yunanistan vizesi covid kriterleri

Yunanistan Vizesi – Covid 19

İstanbul Konsolosluğu tarafından yapılan açıklamalara göre vize başvurularının Covid-19 virüsünden nasıl etkilendiğine dair gelişmeleri sitelerimizden takip edebilirsiniz. Tüm güncel duyurulara yer vermekte olan sayfalarımız sayesinde seyahatlerinizin son durumları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Siz değerli ziyaretçilerimiz için Yunanistan vizelerine sahip olmanız halinde veya yeni yapacağınız başvurularla ilgili olarak yaşanabilecek süreçleri aktarmaya devam ediyoruz. Buna göre Yunanistan vizesi nasıl alınır, Yunanistan vizesi için randevuları ne zaman oluşturmalıyım, Covid-19 sonrası Yunanistan vizeleri ile ilgili gelişmeler neler olacak gibi soruların yanıtlarını bulmanızı sağlıyoruz.

Konsolosluğun yaptığı duyuruya göre Yunanistan’a turistik amaçlarla gitmek isteyen kişilerin yapacakları başvurular için en erken tarih 1 Haziran olacaktır. Bu tarihten önce yapılan randevu başvuruları değerlendirilmeyecektir. Rezervasyon yapılmış olsa dahi başvuruların sonuçlanmayacağı belirtilmiştir. Koronavirüsünün neden olduğu kısıtlamalardan etkilenen Yunanistan seyahatlerinizi yeniden planlayarak 1 Haziran başlangıç olmak üzere adımlarınızı atmalısınız. Bu sayede sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilecek olan başvurularında son durumlarınızın takibi yapılabilecektir.

Yunanistan Vize Değişimlerinizi Yapabilirsiniz

18 Mart 2023 tarihi itibariyle vizesini almış olan kişilerin, Covid-19 virüsü nedeniyle seyahat etme hakkını yitirmiş olmaları durumunda sağlanan kolaylıklardan birisi de vize değişimlerine yöneliktir. Seyahat etme hakkını kaybetmiş olan kişilerin, uygun bir şekilde yapacakları başvurular ile vize değişimlerini gerçekleştirmeleri mümkün olacaktır. Buna göre vize değişim talebinde bulunacak olan kişilere yardımcı olmak amacıyla gerekli prosedürleri aktarmaktayız.

Yunanistan Vizesi - Covid 19

Yunanistan Vizesi – Covid 19

Vize İptal

Sizler de seyahatlerinizi ispat eden planlarla birlikte hareket edebilir ve bir örneğini e-posta aracılığıyla konsolosluğa göndererek doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede herhangi bir kaybınızın olmamasına yönelik adımlar atılmaktadır. Sizler de tatilinizi iptal etmek yerine ertelemeyi tercih edebilir ve doğru prosedürlere göre hareket etmeniz halinde hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz bir şekilde değiştirilecek olan vizeleriniz için başvuracağınız merciler konsolosluklar olacaktır. Ancak ofislerimiz bu süreçte sizleri yalnız bırakmayarak, tüm sorularınızı yanıtlayacaktır. Vize değişimi için gerekli olan evrakları ve başvuru süreçlerini başarılı bir şekilde tamamlayabilmek için bizleri ziyaret edebilirsiniz. İletişim bilgilerinden bizlere ulaşan kişilere Yunanistan vize değişimleri ve yeni vize alımları hakkında gerekli tüm detayları aktarmaya devam ediyoruz.

Yunanistan vize ücreti sayfamızı ziyaret ediniz.

Yunanistan Vizesi – Covid 19 S.S.S

Yunanistan Vizesi Covid Uygulaması Nedir?

Yunanistan vizesi aldıktan sonra Yunanistan’a giriş yapmak için negatif bir PCR testine ve aşı sertifikasına ihtiyaç vardır.

Yunanistan’ın Uyguladığı Seyahat Kısıtlamaları Nedir?

14 Mart 2023 tarihine kadar seyahat edecek yolcuların, seyahat öncesinde https://travel.gov.gr/ internet sitesi üzerinden Passenger Locator Form (PLF-Yolcu Tespit Formu) doldurmak zorundadır. (Yunanistan’a giriş yapılacak tarih ile hudut kapısına ilişkin bilgiler başta olmak üzere formun doğru şekilde ve eksiksiz olarak doldurulması giriş sürecinde sorun yaşanmaması için elzemdir) 15 Mart 2023 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek seyahatler için söz konusu formun doldurulma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Yunanistan’a girişte beş (5) yaş üzerindeki tüm yolcuların,
-En az iki doz aşı olduğunu belgeleyen aşı sertifikası (son dozun üzerinden en az 14 gün geçmiş olmalıdır ve hatırlatma dozu yaptırılmadığı takdirde, son dozun yaptırıldığı tarihten itibaren dokuz (9) aya kadar geçerlidir) veya
-PCR veya hızlı antijen testi sonucunda alınan hastalık sertifikası (Sertifikalar ilk pozitif test sonucundan 14 gün sonra düzenlenmelidir ve o tarihten itibaren 180 gün geçerlidir) veya,
-Geçerli aşı sertifikasına sahip olunmadığı takdirde (bkz. (a) şıkkı), Yunanistan’a girişten önce son yetmişiki(72) saatiçinde yaptırılmış negatif PCR ya da son yirmi dört (24) saat içinde yaptırılmış negatif hızlı antijen test sonucu ibraz etmesi gereklidir.

Yasal Bilgilendirme

Yasal bilgilendirme

Yasal Bilgilendirme

AŞAĞIDA YER ALAN AÇIKLAMALARI LÜTFEN DİKKATLE OKUYUNUZ. SİTEMİZİ ZİYARET ETTİĞİNİZDE BURADA YER ALAN/BELİRTİLEN UYGULAMALARI KABUL ETMİŞ OLACAKSINIZ

Uyarı: Bu sayfada yer alan tüm başlıklar yasal uyarı ve kullanım şartlarını kapsamaktadır.

Bu web sitesine girmeniz veya bu web sitesindeki herhangi bir bilgiyi kullanmanız aşağıdaki koşulları ve hükümleri kabul ettiğiniz anlamına gelmektedir.

Bu web sitesinin kullanımından doğan ve doğacak her türlü zarar ve/veya kayıplardan dolayı Visa Center Ltd. Şti. (bundan böyle kısaca “Visa Center” olarak anılacaktır), şirket kurucuları, ortakları, müdürleri, çalışanları, bu sitede yer alan bilgileri hazırlayan kişilerin ve VİSA CENTER’in yetkilendirdiği kişi ve kuruluşların hiçbir hukuki ve cezai sorumluluğu bulunmamaktadır.

VİSA CENTER bu yasal uyarıda yer alan tüm koşulları ve hükümleri önceden bir ihbara gerek kalmaksızın değiştirme ve güncelleme hakkına haizdir.

Bilgilendirme ve Feragat

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle hazırlanmıştır. Bu web sitesinde yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette VİSA CENTER tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir.

VİSA CENTER hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın her zaman söz konusu bilgileri değiştirebilir, düzeltebilir ve/veya çıkarabilir.

Bu web sitesine erişim ve sitede yer alan bilgilerin gerek doğrudan gerekse dolaylı kullanımından kaynaklanan doğrudan ve/veya dolaylı maddi ve/veya manevi menfi ve/veya müsbet, velhasıl her türlü zarardan her nam altında olursa olsun VİSA CENTER, şirket kurucuları, ortakları, müdürleri, çalışanları, bu sitede yer alan bilgileri hazırlayan kişiler ve VİSA CENTER’ in yetkilendirdiği kişi ve kuruluşların sorumlu tutulamaz.

Önemli Bilgilendirme

Visa Center Ltd.Şti (VİSA CENTER) bulunduğu ülkedeki kanun ve yönetmeliklere göre kayıtlı , operasyonel ticari hizmet veren ve aynı zamanda konsolosluk başvurularına ve yetkililerine aracılık eden sorumlu hizmet kuruluşudur. Ancak VİSA CENTER, Büyükelçilik ve Konsolosluklarının uzantılı bir kuruluşu ve devlet kurumu değildir .

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan vizesi nasıl alınır

Yunanistan Vizesi

Tatil ve turistik seyahat planlarının en çok talep gören ülkelerinden biri olan Yunanistan, Schengen kurallarına dahil bir ülkedir. Schengen vizeniz yoksa Bordo(umuma mahsus) pasaporta sahip olanlar Yunanistan vizesi almak zorundadır. Bu vize türlerini seyehat öncesinde öğrenmeli ve size uygun vize türünü seçmelisiniz. Seyehat türlerine göre vize belirlendiği için evrak listesi de ona göre oluşturulmaktadır.

Yeşil(hususi), Siyah(diplomatik),Gri (Hizmet) pasaporta sahip olup Yunanistan’a gitmek isteyenler 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize işlemlerinden muaftırlar. Böylelikle 90 günü aştıktan sonra tekrardan vize işlemlerini halletmelidirler. Aksi takdirde seyahat sırasında sorunlar ile karşılaşılabilir. Bunun önüne geçmek için vizenizin süresini takip etmeli ve bitmesine 30 gün kala tekrardan başvuru yapmalısınız.

Eğer bordo pasaport sahibi ya da diğer pasaport türleri ile 90 günden daha uzun süre Yunanistan’da kalma planlarınız var ise, o durumda ikamet ettiğiniz ile hizmet veren Yunanistan Konsolosluğu Vize departmanına Yunanistan vizesi için başvurularını yapmaları gerekmektedir. İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu görev bölgesinde olanların vize başvuruları Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize merkezleri üzerinden kabul edildiğini de hatırlatalım. Ancak vize merkezleri üzerinden Yunanistan vizesi başvuru yapmayı düşünenlerin randevu almaları gerekir.

Yunanistan bildiğiniz üzere Schengen anlaşmasına bağlı olarak kısa süreli vize işlemi gerçekleştirmektedir. Ancak uzun süreli seyahatleriniz için vize almak istediğiniz takdirde İtalya Ulusal Vize kriterlerine tabi olacağınızı da hatırlatmak isteriz. Kısa süreli ziyaretler, turistik, ticari ve ziyaret bazındadır. Diğer vize kategorileri başvuru sahibinin durumuna göre şekillenir. Farklı durumlar için farklı vize türleri bulunmaktadır. Bu vizelerden birisi için başvuru yaparak seyahat edebilirsiniz.

Yunanistan Vizesi Kategorileri

  • Yunanistan Turistik Vizesi: Bordo pasaport sahipleri Yunanistan ziyaretleri için vize almak durumundadır. Diğer tür pasaport sahipleri seyahatleri 90 günü aşmaması kaydıyla vizeden muaftır. Schengen vize şartlarını uygulamaktadır. Bu nedenle seyahatinde ilk giriş yapılacak ülke ve en uzun süre konaklama yapılacak ülke olarak Yunanistan’ı seçenler için bu vize türü uygulanmaktadır. Bu vize ile Yunanistan’ı kısa süreliğine ziyaret edebilirsiniz.
  • Yunanistan Ticari Vize: İş insanları için olan Yunanistan Ticari vize kategorisi, toplantı, konferans, anlaşma fuar ya da iş birliği yapmak üzere Yunanistan ziyareti yapmak isteyenlere öncelik tanınır. Buda yine turistik vize gibi kısa sürelidir. Kısa süreliğine Yunanistan’ı ziyaret edebilirsiniz.
  • Yunanistan Aile Ziyareti Vizesi: Bu vize türü de Schengen vize kurallarına tabidir. Ziyaret edeceğiniz kişi size bir davet mektubu yollamalıdır. Eğer davet mektubu yollayan kişi seyahatin masraflarını da karşılayacaksa o takdirde evraklar ona göre hazırlanmalıdır. Bu vize türünde ziyaretçi kategorisine girdiği için kısa sürelidir.
  • Yunanistan Transit Vizesi: Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan gibi ülkelere gitmek için Yunanistan transit vizesi gerekir. Yani Yunanistan’dan bu ülkelere geçebilmek için bu vizeyi çıkartmalısınız.

Yunanistan Vize İşlemleri

Yunanistan Vizesi işlemlerine başlamadan önce bilmeniz gereken en önemli detay, en çok konaklanacak ve ilk giriş yapılacak ülkenin Yunanistan olması gerekir. Yunanistan vizesi dilekçenizde bu ayrıntı verilmemişse yetkili başvuru talebinizi olumsuz olarak değerlendirebilir.  Bu duruma ek olarak, en çok konaklama yapacağınız ülke Yunanistan görünüyor ama siz buna uymayarak farklı bir ülkede daha uzun süre konaklama yaptığınız takdirde vize ihlali yapmış olursunuz.

Yunanistan vizesi standart başvuru işlemleri Schengen başvuru formunun doldurulması ile başlamaktadır. Ancak bu formu doldurmadan önce seyahat planınızı tüm detaylarıyla belirlemiş olmanız gerekir. Seyahat sürenizi ve gidiş sebebinizi eksiksiz net ve doğru bir biçimde belirtmiş olmanız gerekir. Bu arada vize talebiniz için doğru vize kategorisinden başvuru yapmanız önemlidir. Yanlış kategoriden yapılan başvuru olumsuz sonuçlanabilir ya da seyahatiniz de sıkıntılı anlar yaşayabilirsiniz.

Kapıda vize uygulaması işlemleri de yapan Yunanistan; Rodos, Meis, Midilli, Kos, Samos, Sakız adası, Simi adalarını da kapsayan vize işlemlerinde kapıda 15 günü kapsayan giriş izni vermektedir. Yunanistan kapı vizesinden faydalanmak isteyenlerin aşağıdaki şartları sağlaması gereklidir. Aşağıdaki belirtilen evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde başvuru merkezine teslim etmelisiniz. Aksi takdirde vize işlemi başlatılamaz.

  • Pasaportun geçerlilik süresi minimum 6 ay olmalıdır.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • E-vize başvuru formu çıktısı
  • Ada ziyaretiniz 1 günden fazla sürecekse otel onayı ve gidiş –dönüş gemi biletleri ibraz edilmelidir.

Yunanistan Vizesi Başvuru Evrakları

Yunanistan vizesi başvuruları standart kategorilerinden birine yapılacaksa aşağıda listelenmiş vize evraklarının üzerinden başvuru dosyası kabul edilecektir. Yunanistan konsolosluğu ek ve alternatif evrak talebinde bulunabileceği gibi sizi mülakata da çağırma yetkisine sahiptir. Mülakatta evrakların doğru olmadığı tespit edilirse vize işleminiz onaylanamaz.

Kişisel Evraklar

  • Yunanistan Vizesi Başvuru formu: Başvuru formu vize işlemlerinin asli belgesi olarak nitelendirilir. Diğer evraklarda beyan edilen bilgilere göre düzenlenmektedir. Online olarak temin edilen başvuru formu eksiksiz doldurularak imzalanmalıdır.
  • Pasaport: Pasaportun 10 seneden eski olmaması gerekir. İlave olarak seyahat sonrası tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerliliğe sahip olmalıdır. Ayrıca iki sayfa boş sayfası olmalıdır. Vize onayı için gereklidir. Varsa eski pasaportlarınıza dair bilgiler de dosyaya eklenmelidir.
  • Kimlik fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği: Pasaport bilgilerinizi teyit eden kimlik bilgilerinizi kimlik fotokopisi göstermektedir. Evlilik ya da boşanma gibi medeni halin değişmesi halinde bilgilerinizin güncellenmemiş olması başvurunuzu geçersiz kılabilir. Nüfus Kayıt örneği ise aile fert bilgilerini ve ikamet bilgileri net bir biçimde görünmelidir.
  • Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi:  Yaş sınırı olmayan ve uluslararası seyahat kriterlerini karşılayan 30.000 Euro teminatlı poliçenin başvuru belgeleri arasında olması zorunludur.
  • Schengen Vize Ücreti Dekontu: Vize kategorisini ve seyahat sürenizi karşılayan vize harcının ödendi dekontu dosyanıza eklenmelidir.
  • Biyometrik Parmak İzi Kaydı:  Daha önce Schengen vizesi alan ve VIS ibaresi pasaportlarında işlenmiş ise tekrar bu kayda girmesine gerek yoktur. İlk defa Schengen ülkesine giriş yapacaklar Yunanistan vizesi randevu günü biyometrik parmak izi kaydını gerçekleştirmeniz gerekecektir.

Tıbbi olarak veri kaydını yaptırmanız mümkün değil ise bu durum doktor raporu ile kanıtlanmalıdır. Ayrıca 12-18 yaş arası başvuru sahipleri randevu gününde şahsen bulunmalıdır. Biyometrik verilerini kayıt ettirmeleri gerekmektedir.

  • Muvafakat name: 18 yaş altı tek başına seyahat edecek çocuklar noter onaylı aile izinlerini de dosyaya eklemelidir.
  • Seyahat Konaklama ve Uçuş bilgileri: Seyahat konaklama ve uçuş rezervasyonları, seyahatinizde kullanacağınız tüm araç ve konaklamaların rezerve belgeleri dosyasına konmalıdır. Tarihler net bir biçimde görülmelidir.

Mali Evraklar

  • Banka Hesap Cüzdanı: Banka hesabınızın son 3 aylık hareketliliğini gösteren belge ve hesabınızda en az 5000TL bakiye bulunmalıdır. Belge banka onay kaşeli ve imza içermelidir. İmzalayan banka yetkilisinin imza sirküleri de eklenmelidir.
  • Maaş Bordrosu: Çalışan iseniz maaş bordronuz son 3 ayı kapsayacak şekilde gösteren bir belge dosyanızda bulunmalıdır. Ayrıca ek gelir belgeleri, tapu, kira sözleşmeleri, ruhsat, ek banka hesap cüzdanları da eklenir.

Vize başvurunu seyahatinizden en az 1 ay önce yapmanız sizi olumsuzluklardan uzak tutacaktır. Vize başvuruları 5 -15 iş günü içinde olumlu ya da olumsuz bir sonuçla sonlandırılır.

 Yunanistan Vize Ücreti

Yunanistan Vizesi Ücretleri 2023

Vize Türü

Konsolosluk Harcı ve Dış Sağlayıcı Ücreti

Turistik Vize

100€

Ticari Vize

100€

Ziyaret Vizesi

100€

Kültürel Vize

100€

Eğitim Vizesi

100€

0-12 Yaş Arası

30€

Erasmus

Müşteri temsilcisinden fiyat alınız.

Kaptanlar İçin

Müşteri temsilcisinden fiyat alınız.

Şoför Vizesi

Müşteri temsilcisinden fiyat alınız.

Gemici Vizesi

Müşteri temsilcisinden fiyat alınız.

Kapı Vizesi

Müşteri temsilcisinden fiyat alınız.

Yunanistan Turistik Vize sayfamızı ziyaret ediniz.

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır? S.S.S

Yunanistan Vizesi Almak Zor mu?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Yunanistan vizesi almak bir çok açıdan kolaydır. Yunanistan vizesinin kolay alınmasını sağlayan faktörler kısaca şöyle: Yunanistan ile Türkiye arasındaki coğrafi yakınlık vatandaşlarımızın seyahat amaçlarını her zaman inandırıcı kılmaktadır.

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

Seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içinde 90 ikame gününü aşmayan seyahatleri için vize sahibi olma zorunlulukları bulunmamaktadır. Yunanistan (C Tipi) kısa süreli vize başvuruları konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

Yunanistan vizesi için hesapta ne kadar para olmalı?

*Yunanistan Turist vizesi işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olması gerekir.

Yunanistan Vize Ücreti Güncel

Yunanistan vize ücreti güncel fiyatlar

Yunanistan Vize Başvuru Ücreti

Yunanistan’a seyahati için hangi kategoriden başvurulursa vurulsun, kişinin kendi vize türüne göre ödemekle yükümlü olduğu bir vize harç bedeli vardır.

Bahsedilen bu ücret sizden istenen bankaya yatırılır ve makbuzu Yunanistan vizesi için istenen evraklar arasına eklenir. Bu makbuz yalnızca bir seferlik kullanıma mahsustur. Yani ret alan başvuru sahipleri makbuzu yeniden alabilmek için yeniden ücret ödemekle yükümlüdür.

Yunanistan vize başvurusu için harç bedelinin haricinde vize merkezine hizmetlerinden dolayı ücret ödenmesi de gerekmektedir. Alınan sabit hizmetler haricinde ek hizmet alınması durumunda ek hizmetlerin her biri için ayrı bir ücret ödenmektedir.

Ayrıca Yunanistan vizesi için istenen evraklar arasında bulunan sigorta poliçe, biometrik fotoğraf gibi belgelerin de temini için ödenmesi gereken ücretler, başvuranın sorumluluğu dahilindedir.

Yunanistan Vize Ücreti 2023

Bahsedilen tüm ücretler, özellikle de harç bedeli, başvurulan vize türüne ve talep edilen vize süresine bağlı olarak değişir. Ayrıca vizenin alınacağı dönemdeki kur değeri de bu ücretlerin etkilenmesine neden olabilmektedir.

Bu çerçevede kişilerin ödemesi gereken tam Yunanistan vize ücreti hakkında bilgi alabilmek için başvuracağı kurumdan bilgi alması önerilir. Vize merkezi hem kendi hizmeti hem de güncel harç hakkında gerekli bilgileri verecektir.

Bahsedilen Yunanistan vizesi harç bedeli yalnızca 0-12 yaş aralığına uygulanmamaktadır. 12 yaşını dolduran her çocuk için yine bu harcın ödenmesi gerekecektir.

Yunanistan Vize Randevu bilgileri

Yunanistan Vize Ücreti Güncel S.S.S

Yunanistan Vize Ücreti Nedir?

Yunanistan kısa süreli vizeleri için konsolosluk harç ücreti 80 Euro, vize başvuru merkezi hizmet bedeli 30 Euro’dur.

Yunanistan Vize Ücreti Nasıl Ödenir?

Yunanistan vize ücreti vize başvuru merkezlerinde kredi kartı ya da nakit olarak ödenir.

Yunanistan Vize Ücreti İade Edilir mi?

Yunanistan vize ücreti vize red kararı sonrasında iade edilmez. Yeni Yunanistan vize başvurularında vize ücretleri yeniden ödenmelidir.

Yunanistan Vizesi 2023 Nasıl Alınır?

Yunanistan vizesi nasıl alınır

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Avrupa Birliği ve schengen ülkesi üyesidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından hususi pasaporta sahip kişiler vize işlemleri ile yükümlü değildir. Ancak umuma mahsus pasaport sahibi şahıslar Yunanistan vizesi almak istediği takdirde yetkili konsolosluk binalarına müracaat etmelidir.

Hususi pasaport sahibi şahıslar da 180 günlük zaman diliminde 90 günlük konaklama süresini aşmayacak şekilde seyahat etmek zorundadır.

Yunanistan’da maksimum olarak 90 gün kalacak kişilerin schengen vizesi için başvuru yapması gerekmektedir. Bu sebeple, Vize başvuru sahipleri ikamet etmekte oldukları il/ilçeye hizmet vermekte olan Yunanistan Konsolosluğu Vize Departmanı çalışmaları hakkında bilgi edinerek, vize başvurularında bulunmaları gerekmektedir.

Vize başvuru sahipleri Yunanistan Schengen vizesi için başvurularını yetkili başvuru merkezlerine gelerek gerçekleştirebilirler. Yunanistan vize başvuru merkezleri randevu sistemi ile vize başvurularını kabul etmektedir. Yunanistan vizesi için başvuruda bulunacak kişiler Yunanistan vizesi randevularını alarak, başvuru merkezlerini ziyaret etmeleri önemle tavsiye olunur.

Yunanistan’da 90 günden daha az bir süre konaklama yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkiye oturum izni sahibi yabancı uyruklu vatandaşlar, Yunanistan’a tatil, tur ve gezi amaçlı seyahat gerçekleştirecek olmaları halinde Yunanistan Turistik Schengen Vizesi için başvuruda bulunmalıdırlar.

YUNANİSTAN VİZE İŞLEMLERİ

Yunanistan’a seyahat etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi kişiler Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu ya da Ankara Büyükelçiliği’nden başvuru için randevu alarak ve gerekli evrakları hazırlayarak randevu saatinde temsilciliklere teslim etmelidir.

Evraklarda eksiklik olması durumunda vize işlemleri ret ile sonuçlanabilinir. . T.C. Hususi (Yeşil), Hizmet ve Diplomatik Pasaporta sahip vatandaşların ise yıl içerisinde 90 ikame günü süreyi ihlal etmeme koşulu ile Yunanistan vize işlemlerinde bulunmaları gerekmez.

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi

Ancak söz konusu pasaportlara sahip kişilerin seyahatleri öncesinde pasaport geçerlilik sürelerini kontrol etmeleri önemle rica olunur.

Yunanistan’a seyahat edecek olan ve kısa süreli vize almak isteyen şahıslar vize merkezlerine müracaat edebilirler. Biyometrik Bilgi Kaydı Sistemine gereken bilgiler sunulmalı ve vize işlemleri için tüm işlemler gerektiği gibi yapılmalıdır. Pasaportta VIS ibaresi bulunan kişilerin Biyometrik Bilgileri sistemde kayıtlıdır ve yenideni işlemleri yapması gerekmez.

YUNANİSTAN VİZE TÜRLERİ

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve diğer ülke vatandaşları Yunanistan vizesi almak üzere Yunanistan Konsolosluk yetkililerine başvuru yapmak zorundadır.

Bu başvuruyu yapan kişilerin alabileceği vize türleri bulunmaktadır. Seyahatin amacına göre Yunanistan vize türü de değişmektedir.

Yunanistan’a İş görüşmesi, fuar, toplantı ve müşteri ziyaretinde bulunmak için seyahat edecek olmaları halinde ise Yunanistan Ticari Vize için başvuruda bulunmaları gerekir. Yunanistan Ticari vizesi için vize merkezlerine başvuru yapılabilinir.

Yunanistan’da bulunan aile ve akraba ziyareti için  Yunanistan Aile Ziyareti Vizesi almak esastır. Bu vize türü de Ticari Vize türünde olduğu gibi vize merkezleri aracılığı ile yapılabilinir.

Yunanistan üzerinden transit geçiş yaparak diğer bir Avrupa ülkesine gitmek isteyen şahıslar ise Yunanistan Transit Vizesi için başvuruda bulunmalıdır.

Gemici Vizesi de Yunanistan’a deniz yolu ile gitmek isteyen şahısların alması gereken diğer bir vize türüdür.

Yunanistan Şoför Vizesi ise Yunanistan’a ticari seyahat gerçekleştirecek kişilerin alması gereken bir vize türüdür. Yunanistan Şoför vizesi için müracaatlar, Yunanistan vize başvuru merkezlerine gerçekleştirilebilir.

Eğitim amacıyla Yunanistan vizesi almak isteyen şahıslar ise Erasmus Vizesi almak zorundadır. Diğer vize türlerinde olduğu gibi vize başvuru merkezleri ve Yunanistan Konsoloslukları’na başvuru gerçekleştirebilinir.

Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi, Yunanistan oturum vizesi işlemleri ve Yunanistan Eğitim vizeleri için Yunanistan Büyükelçiliği Konsolosluk Departmanı ve Yunanistan Konsolosluklarının Konsolosluk ve Vize Departmanlarına müracaat etmeleri gerekir.

Seyahat amacını belirleyen şahıslar buna göre başvurularını gerçekleştirmeli ve seyahat amacını net açıklayan, ispat eden belgeleri konsolosluk yetkilerine sunmalıdır.

YUNANİSTAN VİZE ÜCRETİ NEDİR?

Yunanistan’a seyahat etmek isteyen şahısların vize ücretini randevu tarihinden önce yatırması ve yatırdığına dair belgeyi evraklar ile konsolosluk yetkililerine vermesi gerekmektedir.

Yunanistan vize ücreti her vize türü için değişmekte olup konsolosluk bu ücretin miktarını belirlemektedir. Yunanistan vize ücreti konsolosluk harç bedelleri ve vize başvuru merkezi koordinasyon ücretlerini içermekte olup vize türü ve süresine göre değişebilmektedir.

Yunanistan Konsolosluğu dönemsel olarak vize ücretlerini yenilemektedir. 12 yaş ve altı çocuklardan vize ücreti talep edilmemektedir. Yunanistan kapı vizesi seyahat acentelerinden alındığından bu ücretler de farklılık gösterebilmektedir.

Yunanistan Vize Ücret sayfamızı ziyaret ediniz.

Yunanistan Vizesi S.S.S

Yunanistan Vize Ücreti Ne Kadar?

Yunanistan vize ücreti 80 Euro olarak belirlenmiştir. Yunanistan vizesi esnasında Yunanistan Konsolosluğuna 80 Euro ödenmesi gerekir.

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan Vizesi kısa süreli vizelerde yetkili vize başvuru merkezlerinden, uzun süreli vizelerde Yunan Konsolosluklarından alınır.

Yunanistan Vizesi Schengen mi?

Yunanistan Schengen vize bölgesinde bulunmaktadır, Yunanistan’dan vize alacak kişiler Schengen vize kriterlerine göre vize başvuru belgelerini hazırlamalı ve vize ücretini ödemelidir.

Yunanistan Konsolosluğu

Yunanistan konsolosluğu iletişim

Yunanistan Konsolosluğu

Yunanistan Konsolosluğu Yunanistan’a seyahat etmek isteyen herkesin işlemlerini yapmak üzere Türkiye’de bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de ikamet eden diğer ülke vatandaşlarının Yunanistan’a vize almak işlemleri gibi alanlarda hizmet vermektedir.

Aynı zamanda da Türkiye’de ikamet eden Yunanistan vatandaşlarının da konsolosluk işlemleri bu binalarda görülmektedir. Evlilik, boşanma, pasaport, vize gibi işlemlerin görüldüğü Yunanistan Konsolosluğu’nda işlemler randevu ile alınmaktadır. İşlem yaptırmak isteyen vatandaşlar randevu alarak ve gerekli evrakları hazırlayarak başvuruda bulunabilirler.

YUNANİSTAN KONSOLOSLUĞU VİZE İŞLEMLERİ

Yunanistan Konsolosluğu’ndan Yunanistan’a gitmek üzere vize almak isteyen kişiler başvuru işlemlerinden önce ikame edilen ilin ilgili konsolosluğunu belirlemelidir.

Belirlenen il konsolosluğundan daha sonra başvuru süreci başlatılabilinir. Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Konsolosluğu, Edirne Konsolosluğu, İzmir Konsolosluğu gerekli işlemler için konsoloslukların bulunduğu illerdendir.

Kişiler ikamet ettikleri yerin dâhilinde bulunulan konsolosluk binasına giderek vize ve diğer işlemler için başvuruda bulunabilirler. Yunanistan Konsolosluğu, kısa süreli vize başvurularını direk olarak kabul etmesi halinde kişi söz konusu Yunanistan Temsilciliğine vize başvurularını gerçekleştirebilecek ve Yunanistan vizesini direk olarak yetkili Yunanistan Konsolosluğundan alabilecektir.

Yunanistan Konsolosluğu

Yunanistan Konsolosluğu

Ancak kısa süreli vizeleri kabul etmedikleri durumda şahıslar vize merkezleri ile irtibata geçebilirler.  Vize merkezleri şahısların vizelerini onaylamaz sadece randevu ve evrak hazırlama işlemleri sırasında rehber niteliğindedir. Başvuruyu onaylama yetkisi Yunanistan Başkonsolosluğu ve Yunanistan Büyükelçiliği yetkililerine aittir.

Yunanistan vizesi için randevu alan kişilerin randevu saatinden en az 30 dakika önce ilgili binada bulunması gerekmektedir. . Söz konusu kişiler randevu saati ve tarihinde Yunanistan vize başvuru merkezlerinde hazır olmaları halinde vize başvuru dosyalarına onay almalarının ardından kişilerin biyometrik bilgilerini ibraz etmeleri gerekecektir.

Biyometrik Bilgi Beyanı Nedir?

Yunanistan ve diğer schengen ülkeleri 2014 yılından itibaren Biyometrik Bilgi Kaydı Sistemine geçiş sağlamıştır. Bu nedenle de Yunanistan vizesi almak isteyen şahıslar biyometrik bilgilerini ibraz etmesi esastır. Biyometrik bilgilerini beyan etmiş vize başvuru sahipleri ise pasaportlarına düşülen ‘’VIS’’ ibaresi ile 5 yıl süreyle biyometrik bilgilerini ibraz etme yükümlülükleri olmayacaktır.

Biyometrik bilgi kaydı çerçevesinde parmak izlerini, elektronik imzaları ve biyometrik fotoğraf çekimi gibi vize işlemlerinin gerekliliklerini kapsamaktadır. . Biyometrik bilgi verilerini beyan etmiş kimselerin ise Pasaportuna ‘’VIS’’ ibaresi düşülecektir. İstisnai durumlar dışında Konsolosluk ve Yunanistan vize başvuru merkezi yeni biyometrik bilgi talebinde bulunabilecektir.

Suriye Vatandaşları İçin Yunanistan Vizesi

Yunanistan vizesi almak isteyen Suriye vatandaşları Yunanistan’ın Türkiye’de bulunan iki temsilciliğinden birine yapabilirler. Vize başvurusu sırasında biyometrik bilgiler talep edildiği için Suriye vatandaşları başvurularını şahsen yapmalıdır.

Türkiye’den Yunanistan vizesi başvurusu yapacak Suriye vatandaşları başvuru için gerekli belgeleri doğru ve eksiksiz olarak temin edip, Yunanca tercümeleri ve Büyükelçiliği’nin tasdiki ile birlikte ibraz etmelidir.

Yunanistan vizesi almak isteyen Suriye vatandaşları Türkiye’de yaptıkları başvuruda ‘Polio’ aşısı yaptırdığına dair bilgiyi evraklar ile sunmak zorundadır. Şahıslar 3 aydan uzun süredir Türkiye’de ikamet ediyorsa Türkiye için geçerli ikamet izinlerini de ibraz etmekle yükümlüdürler.

Türkiye’den Yunanistan’a seyahat edecek olan Suriye vatandaşları, Türkiye’den çıkış yaparken ibraz etmek üzere, Yabancılar Şubesi’nden Yabancı Tanıma Belgesi temin etmelidirler. Suriye vatandaşları, Yunanistan vizesi başvuruları için Yunanistan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan destek alabilirler.

Irak Vatandaşları için Yunanistan Vizesi

Yunanistan’a seyahat etmek isteyen Irak vatandaşları eğer Türkiye’den vize başvurusu yapacak ise bir dizi prosedürü yerine getirmek zorundadır. Bu prosedürler bir takım evraklardan oluşmaktadır. Bu evraklarda eksiklik olması haline Irak vatandaşı olan ve Türkiye’den başvuru yapan şahıslara vize verilemez. .

Ancak, Yunanistan vizesi başvurusunda bulunmak için Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi´nden Türkiye’ye gelen kişiler Yunanistan vizesi başvurularını Yunanistan Büyükelçiliği’ne yapmalıdır. Biyometrik verilen ibrazı asıl olduğundan başvuruların şahsen yapılması gerekmektedir. .

Yunanistan vizesi başvurularını Yunanistan Konsolosluğu’na yapacak Irak vatandaşları için tercüman gerekmemektedir. Irak vatandaşları Yunanistan vizesi başvuruları için Yunanistan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlara ya da Vize Başvuru Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerinden destek alabilirler.

YUNANİSTAN BAŞKONSOLOSLUĞU İSTANBUL

Yunanistan Konsolosluğu İstanbul ve diğer konsolosluklar faaliyet alanlarına yakın bölgelere hizmet vermektedir. Yunanistan’a seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşlarının vize işlemleri konusunda karar yetkisi Yunanistan Konsolosluğu’na ve Yunanistan Büyükelçiliği’ne aittir.

Yunanistan Konsolosluğu aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Yunanistan vatandaşlarına evlilik, boşanma, belge tasdiki gibi konularda destek sunmaktadır.

YUNANİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİ ANKARA

Yunanistan Büyükelçilik yetkilileri Ankara’da bulunmaktadır ve çevre illerde ikamet eden kişilere vize, pasaport gibi işlemlerde hizmet vermektedir.

Aynı zamanda da Yunanistan ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkileri yürütmektedir. Türkiye ve Yunanistan arasındaki politik, ekonomik, kültürel ve diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi ile görevli olan Yunanistan Büyükelçiliği, aynı zamanda bünyesindeki konsolosluk ve vize bölümleri ile Yunanistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize işlemleri ile Türkiye’de ikamet eden Yunanistan vatandaşlarının konsolosluk işlemlerini yerine getirmekle görevlidir.

Türkiye’de yaşayan Yunanistan vatandaşları pasaport, kimlik yenileme, noter işlemleri, doğum, ölüm ve evlilik işlemleri konusunda Yunanistan Büyükelçiliği’nden, Yunanistan Konsolosluğu’ndan ve diğer Yunanistan Konsolosluklarından destek alabilmektedir.

Yunanistan Vize sayfamızı ziyaret ediniz.

Yunanistan Konsolosluğu S.S.S

Yunanistan Konsolosluğu Vize Veriyor mu?

Seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içinde 90 ikame gününü aşmayan seyahatleri için vize sahibi olma zorunlulukları bulunmamaktadır. Yunanistan (C Tipi) kısa süreli vize başvuruları konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

Yunanistan Konsolosluğu Hangi İllerde Var?

Yunan Konsolosluklarının Yetki Alanları
Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu. Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak.
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği.
Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu.
Yunanistan Edirne Konsolosluğu.

Yunanistan vizesi kaç günde çıkar 2023?

Yunanistan Vizesi Kaç Günde ÇıkarYunanistan‘a seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarımızın vize başvurusu için gerekli tüm evrakları doğru ve eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri şartıyla vize başvurularının sonuçlanma süresi yaklaşık olarak 7 ile 15 iş günü bir süre aralığında gerçekleşmektedir.

Yunanistan Vize Başvuru Formu

Yunanistan vize başvuru formu nasıl doldurulur

Yunanistan Vize Başvuru Formu

Yunanistan vize başvuru formunu Yunanca doldurmak ve Yunanistan Konsolosluk görevlilerine teslim etmek esastır. Yunanca olarak doldurulmayan Yunanistan vize başvuru formları kabul edilmemekte ve dikkate alınmamaktadır.

Bu nedenle de Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisine yaşayan vatandaşlar Yunanistan vize başvuru formunu Yunanca bir yeminli tercüman ile düzenlemelidir.

Evraklarda Yunanca aslı istene belgeler konsolosluk tarafından belirlenmiş ve aslına uygun olarak da istenmektedir. Diğer ülkelerde olduğu gibi başvuru yapılan her ülkenin dilinde vize başvuru formunu doldurmak esastır.

Vize başvurusu yapacak olan şahısların sadece vize başvuru formunda değil diğer evraklarda da gereken özenle Yunanca aslı istene belgeler doğru şekilde doldurulmalı ve teslim edilmelidir. Yunanistan vize başvuru formu tükenmez kalem ile büyük harfler ile doldurulmalıdır.

İmza atılan bölüm ise başvuru sahibi tarafından imza atılarak teslim edilmelidir. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise bu durumda yasal vasisi ya da ebeveynlerinden birisi bu kısmı doldurmalıdır.

YUNANİSTAN VİZESİ BAŞVURU FORMU NASIL ALINIR?

Yunanistan vizesi başvuru formunu Yunanistan Konsolosluğu’nun kendi resmi internet sitesinden almak mümkündür. Bilgisayardan girildiği taktirde indirme yaparak kayıt yapılabilir.

Yazıcıdan çıkartılan belge gerektiği şekilde doldurulur. Ardından yetkililere teslim edilir. Aynı zamanda da vize başvuru merkezlerinden de Yunanistan vize başvuru formuna ulaşmak mümkündür.

Bu merkezler danışmanlık yapan yerlerdir ve vize başvuru formunu bulundurmaktadırlar. Buradan temin edilen vize başvuru formlarını da aynı şekilde Yunanca olarak doldurup teslim edilebilir.

Yunanistan Vize Başvuru Formu

Yunanistan Vize Başvuru Formu

Başvuru formunu doldururken bütün bilgilerin diğer sistemlerde bulunan bilgiler ile tutarlı olmasına dikkat edilmelidir. Farklı bir bilginin doğruluğunu ispatlamak için ek evrak sunmak gerekebilir. Konsolosluk yetkilileri bu belgeleri belirli bir sürede yeniden incelemeye alacaktır.

YUNANİSTAN VİZE BAŞVURU FORMU DOLDURURKEN DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

Yunanistan vize başvuru formunu İngilizce ve Yunanca  olarak doldurmanız gerekecektir. Başvuru formunu kesinlikle tükenmez kalem ile doldurunuz. Formda büyük harfler kullanmaya özen gösteriniz. Bilgilerin üzerini çizme ya da karalama gibi işlemlerde bulunmayınız.

Biyometrik fotoğrafınızı belirlenen kutucuğa belirlenen ölçülerde iliştirmenizi yapınız. En alt kısımda bulunan imza bölümünü de tamamladıktan sonra bilgilerinizin doğruluğunu ve yazım hatası olmadığını teyit ediniz. Bu hususlar dikkat edilmesi gereken küçük ama önemli ayrıntılardır.

İmzanızın aynı zamanda pasaportunuzda bulunan imza ile aynı olması yetkililerin göz önüne alacakları bir diğer noktadır. İmzalar uyuşmalı ve pasaporttaki imza ile birebir uyuşmalıdır.

Bu kurallar Yunanistan vize başvuru formunda dikkat edilmesi gereken kurallardır. Yunanistan konsolosluğu vize başvurusunu ince eleyip sık dokuduğu için bilgilerin eksiksiz ve anlaşılır şekilde olmasına özen göstermekte fayda vardır. En ufak bir tereddüt yetkililerin vize başvurusunu reddetmesine sebebiyet verebilir.

VİZE BAŞVURUSU NE GİBİ DURUMLARDA REDDEDİLİR?

Vize başvurusu yetkilerin ilk belgeleri incelemesiyle başlar. Bu belgelerde bir yanlışlık olması halinde vizeniz reddedilir. Bir daha vize başvurusu yaptığınızda ise bu sorunlar da dikkate alınarak yeniden bir gözden geçirme işlemi yapılır.

Fotoğrafın biyometrik ölçülere uygun olmaması halinde ya da bu fotoğraflarda atkı, bere gibi aksesuar kullanımı vizenin reddedilmesine sebep olabilir.

Fotoğrafta yüzünüz açıkça görülmeli ve alnınız kapalı olmamalıdır. Yüz hatlarının iyi görünmediği biyometrik fotoğraflar ret cevabı almanıza sebep olabilir. Bir diğer nokta ise evraklardaki yanlış bilgiler olabilir sizin bilgilerinize erişilen panelde yer alan bilgiler ile başvuru formunda yer alan bilgiler paralel olmalıdır.

Bu tutarsızlık da yine ret cevabı almanıza sebep olabilir. Bu noktalara dikkat ederek vize başvurunuzdan ret cevabını almayı minimuma indirebilirsiniz.

VİZE BAŞVURUSU NE KADAR SÜREDE AÇIKLANIR?

Yunanistan vize başvurusu için öncelikle ne seyahati için gidiyorsanız ona göre belgeler değişmektedir. Bu belgeleri eksiksiz verdiğiniz takdirde 3 ile 15 gün arasında bir cevap alabilirsiniz. Ancak bu süre ek evrak isteme talebinde bulunması haline uzayabilir.

Bu süre konsolosluk yetkililerinin çalışma esasına bağlıdır. Bütün evraklar ikna edici olursa kısa sürede vizenize ulaşabilirsiniz. Ancak eksik evraklar bulunması halinde ya da yetkililerin ek evraklara ihtiyaç duyması halinde bu süre uzayabilir.

Yapacağınızın seyahatin türü de vize işlemlerinizin süresini kısaltabilir ya da uzatabilir. Ticari amaçla alınana vizeler daha kısa sürede çıkabilir ya da seyahat tatil vizeleri daha uzun sürede çıkabilir.

Yunanistan Vize Ücreti sayfamızı ziyaret ediniz.

Yunanistan Vize Başvuru Formu S.S.S

Yunanistan başvuru formu nasıl doldurulur?
.

Yunanistan Ulusal Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Ad, soyad ve varsa eski soyadı bilgileri.
Doğum tarihi, doğum yeri ve başvuru sahibinin doğduğu ülke bilgileri.
Medeni durum bilgisi ve varsa kaç çocuğu olduğu bilgisi.
Cinsiyet, uyruk ve varsa eski uyruk.
Seyahat belgesi türü, numarası, veriliş ve son geçerlilik tarihi.

Yunanistan vize başvurusu nereden?

Uzun süreli yapılacak olan vize başvuru işlemleri için doğrudan Yunanistan Konsolosluğu’na veya Yunanistan Büyükelçiliği’ne başvuru yapılabilir.

Yunanistan vizesi almak zor mu?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Yunanistan vizesi almak bir çok açıdan kolaydır. Yunanistan vizesinin kolay alınmasını sağlayan faktörler kısaca şöyle: Yunanistan ile Türkiye arasındaki coğrafi yakınlık vatandaşlarımızın seyahat amaçlarını her zaman inandırıcı kılmaktadır.

Yunanistan Turistik Vize

Yunanistan turistik vize ücreti

Yunanistan Turistik Vize

Yunanistan’a turistik amaçlı seyahat etmek isteyen vatandaşlar gereken bilgileri ve belgeleri verilen randevu tarihinde yetkililere teslim etmelidir. Turistik vize sadece kısa süreli vize türünü kapsamaktadır ve vize merkezleri aracılığı ile de başvuru yapılabilinir.

İşlemelein dahahızlı ve olumlu sonuçlanması için gereken evrakları doğru şekilde hazırlamak gerekmektedir. Evraklarda yanlış bilgi bulundurmamak olumsuz sonuçlanmaması için gereklidir. Evraklarda yanlış ve doğru olmayan bilgi bulunduran şahısların vize talepleri reddedilir. Bir daha ki vize başvurularında da bu olumsuz sonuç sorun çıkartabilir. Yunanistan turistik vizesi almak için gereken evraklar aşağıda belirtildiği gibidir.

YUNANİSTAN TURİSTİK VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Yunanistan turistik vizesi için gerekli evraklar bir takım evraklardan oluşmaktadır. Bu evrakların Yunancası ve İngilizcesi evrakların içerisinde bulunmalıdır.

Yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş olması gerekir. Konsolosluk yetkilileri bunu göz önüne alacaklardır. Gerekli evrakları hazırlayan şahıslar aldıkları randevu saatinden yarım saat önce konsolosluk binasında bulunmalıdır.

Pasaport: Yunanistan turistik vizesi için pasaport incelemesi yaparken dikkat edilen bir hususta pasaportun seyahat dönüşü en az 3 ay geçerliliği bulunmalıdır. 10 yıldan eski olmamalı ve yırtık olmamalıdır. En az iki boş sayfa da bulunmalıdır.

Yunanistan Turistik Vize

Yunanistan Turistik Vize

Biyometrik Fotoğraf: Yunanistan’a turistik vize almak isteyen kişiler teslim edecekleri biyometrik fotoğrafın 2 adet olmasına ve biyometrik ölçülerde kişinin yüzünü net gösterir vaziyette olmasına özen gösterilmelidir.

Kimlik fotokopisi: Yunanistan’a turistik vize almak isteyen ve başvuruda bulunan kişiler kimlik fotokopisini de evraklar ile beraber sunmalıdır.

Yunanistan Vizesi Talep Dilekçesi: Turistik vizesi almak isteyen şahsılar Yunanistan Konsolosluğuna, Yunanistan Başkonsolosluğuna veya Yunanistan Ankara Büyükelçiliğine hitaben yazılmalıdır. Seyahat amacını ve seyahatin tarihlerini belirtmek esastır.

Banka hesap özeti: Yunanistan’a turistik seyahat etmek isteyen kişiler banka hesap özetlerini de evraklar ile sunmalıdır.

Uçak ve Otel rezervasyonlarınız: Uçak biletleri ve otel rezervasyonlarına ait belgeler de diğer evraklar ile sunulmalıdır. Aslı ve fotokopisi ile beraber ibraz edilmesi zorunludur.

Çalışanlar Ve Şirket Sahiplerinin Hazırlaması Gereken Ek Evraklar

Şirket yazısı : Şirketin antetli kağıdına yazılması gereken şirket yazısı çalışan kişinin şirketteki görevi, çalışan kişinin izinli olduğu dönem, seyahat tarihleri detaylarını içerecek olup şirket yetkilisi tarafından ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.

Şirket evrakları: Güncel şirket evrakları, çalıştığınız şirkete ait vergi levhası, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi faaliyet belgesini içerir. Güncel olmaları ve 3 aydan daha eski olmamaları gerekmektedir.

SGK işe giriş belgesi ve 4A hizmet dökümü: Bu evrakların her ikisi birden sunulmalıdır biri diğerinin alternatifi durumunda değildir. SGK’dan alındığında ıslak imza ve kaşeli olarak temin edilirken, e-devletten barkodlu alınan çıktısı kullanılabilmektedir.

Maaş bordroları: Çalışan kişiler Yunanistan vize başvurularında son 3 aya ait maaş bordrolarını ıslak imzalı ve kaşeli olarak sunmalıdırlar.

Öğrencilerin Hazırlaması Gereken Ek Evraklar

Öğrenci belgesi: Öğrenim görülen okuldan öğrenim süresi, bölüm gibi bilgileri içerecek olup yetkili imzası ve kaşeyi içermelidir. Bu belge online ortamda barkotlu olarak alınabilmektedir.

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği:  E-devlet web sitesinden veya nüfus müdürlüğünden temin edinilebilir.

Noter tasdikli muvafakatname: Yunanistan turistik vizesine başvuruda bulunan 18 yaşından küçük çocuklar anne ve babalarının imzasını ve onayını taşıyan noter tasdikli izin belgesini sunmalıdırlar.

Sponsor yazısı ve Sponsor Evrakları: Öğrencilerin birinci dereceden yakınları (ana – baba) veya yasal velileri öğrencinin Yunanistan vize başvurusunda sponsor olabilmektedirler. Seyahat masraflarını karşılayacaklarını taahhüt eden bu kişiler öğrencinin seyahatinin garantörlüğünü mesleki evraklarını sunarak ve sponsorluk dilekçesi ile üstlendiklerinin kabul ederler.

Emeklilerin Hazırlaması Gereken Ek Evraklar

Emeklilik belgesi: E-devletten alınan emekli belgesi veya emekli kartının fotokopisi ibraz edilmelidir.

Banka Hesap: Emekliler, emekli maaşlarının yattığı banka hesap dökümlerini son 3 aylık, ıslka imzalı ve kaşeli sunmalıdırlar. Yunanistan turistik amaçlı seyahatlerde banka hesabında aktif hesap hareketleri bulunmalıdır.

Devlet Memurlarının Hazırlaması Gereken Ek Evraklar

Çalışma belgesi ve resmi izin belgesi: Devlet memuru olan kişiler çalıştıkları kurumdan çalışma belgesinde turistik seyahat için kurumdan onaylı resmi izin belgesi alacaklardır.

Görev kimlik kartı fotokopisi: Bu belge önlü arkalı kimlik fotokopisi olarak ibraz edilmektedir.

Maaş bordrolarınız: Son 3 aya ait, ıslak imzalı ve kaşeli

Ev Hanımlarının Hazırlaması Gereken Ek Evraklar

Şahsi banka hesap özeti: Ev hanımları şahsi banka hesap özetleri ile birlikte eğer kendi üzerlerine tapu veya araç ruhsatı varsa bu belgelerin fotokopilerini ibraz edebilirler.

Sponsor yazısı ve Sponsor Evrakları: Anne, baba veya eşlerden biri seyahat masraflarını üstlenerek sponsorluk yazısı hazırlamalıdır. Sponsorun çalışan, işveren, emekli veya devlet memuru durumunda olması gerekmektedir.

Yunanistan Ticari Vize sayfamızı ziyaret ediniz.

Yunanistan Turistik Vize S.S.S

YUNANİSTAN TURİSTİK VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Yunanistan’a turistik amaçlı vize almak isteyen şahıslar başvurularını yaptıktan sonra eğer evraklarda bir problem çıkmaz ise 4 ile 15 gün içerisinde vize işlemleri sonuçlanır. Yunanistan Büyükelçilik ve Yunanistan Konsolosluk yetkililerinin resmi çalışma günlerine de bu süre değişmektedir.

Yetkililer ek evrak isteme durumunda da vizenin sonuçlanma süresi uzayabilir. Yaz aylarında turistik vize talebi yoğun olduğu için bu günlerde de vize sonuçlanma süresi uzayabilir. Bu yüzden seyahatte problem çıkmaması adına vize başvurusunun en az bir ay önceden yapılması tavsiye edilir.

Yunanistan Turist Vizesi Veriyor mu?

Yunanistan sınırları içerisine 90 günden kısa süreliğine tatil, gezi ve tur gibi turistik amaçlar doğrultusunda seyahat gerçekleştirecek Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahibi vatandaşların Yunanistan Turistik Vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.